Skip to main content

Het lijkt alsof Foodtrucks als paddenstoelen uit de grond schieten, ze zijn er echt in alle soorten en maten. Er zal ongetwijfeld een speciale Foodtruck voor paddenstoelen zijn!
Als jij net zoveel van eten houdt als wij, is de kans klein dat jij nog nooit een Foodtruck creatie geproefd hebt. Al is het “maar” een portie kibbeling of een oliebol bij de oliebollenkraam (krijg je al trek?). Foodtrucks zijn namelijk overal, en in ieder seizoen.

Maar waarom zijn foodtrucks zo razend populair? Dat hebben wij voor je opgesomd!

  • Food van een foodtruck is áltijd met passie en liefde bereid. Eigenaren van een foodtruck verdienen geld met wat zij het liefste doen, en waar ze goed in zijn; jaar in jaar uit schotelen ze hun eigen creaties voor aan miljoenen mensen… dat vergt passie!
  • Dat brengt ons ook meteen bij punt 2; als eigenaren van foodtrucks doen waar ze goed in zijn én doen wat ze leuk vinden, dan móeten die creaties wel echt heel lekker zijn… toch? Juist! 1+1=2! De culinaire creaties worden met passie bereid, en dat proef je. Iedere foodtruck heeft zo zijn specialiteit.
  • Inderdaad, iedere foodtruck heeft zijn eigen specialiteit – foodtrucks zijn er in allerlei soorten, maten, kleuren en natuurlijk smaken. Voor liefhebbers van burgers, vis, pizza, koffie, smoothies, ijsjes, zo kunnen we nog wel even doorgaan… er is letterlijk een foodtruck voor iedere snack. Variatie blijft belangrijk en streetfood is nu eenmaal hip.
  • Waar food festivals zijn, zijn foodtrucks. Food festivals zijn niet nieuw, bijna ieder weekend kun je wel ergens in Nederland terecht om te genieten van jouw favoriete snack, om nieuwe gerechten te leren of om gewoon gezellig bij te kletsen onder het genot van iets lekkers.
  • Dieet? Allergie? Geen probleem. Eerder schreven we al dat foodtrucks er in alle soorten en maten zijn, dan bedoelen we ook écht in alle soorten en maten. Zin in een broodje bal, maar dan wel vegetarisch én glutenvrij? No problemo. Een gezonde yoghurt bowl met fruit en muesli, maar dan lactosevrij? Het kan allemaal.

 

Meer weten over Foodtrucks? Bekijk ons overzicht van populaire cateringconcepten, van Pizzafiets tot Burgerfiets!

Casper Schunselaar

Author Casper Schunselaar

More posts by Casper Schunselaar

Join the discussion 3 Comments

Leave a Reply