Skip to main content

Macarons vinden wij een van de lekkerste koekjes die er bestaan. Ben je benieuwd naar het macaron recept van Your International? Wij laten je in deze blog zien hoe je zelf macarons maakt. Mocht het je (toch stiekem) niet helemaal lukken, geen probleem. Macarons maken is echt een kunst! Laat het ons weten als we jou kunnen helpen met macarons maken!

Hoe maak je macarons zelf?

Zelf macarons maken is nu eenmaal lastig, maar echt niet onmogelijk. Allesbehalve! Als het je één keer lukt, lukt het je de volgende keer ook echt wel. Wat heb je nodig?

Ingrediënten macarons (20 stuks):

55 gr. eiwit
55 gr. fijne kristalsuiker
70 gr. poedersuiker
75 gr. amandelpoeder
200 gr ganache
Kleurstof op gelbasis (wil je gekleurde macarons? Dan kun je zelf een beetje kleurstof toevoegen).

Ons macarons recept is als volgt:

  • Mix de poedersuiker met het amandelpoeder in een kom en zet het mengsel apart.
  • Nu maak je een eiwitschuim van het eiwit en de fijne kristalsuiker. Pak je mixer er maar weer bij en klop het eiwitschuim tot het dik is en mooi glanst.
  • Voeg de twee mengsels bij elkaar en sla het goed heen en weer met een spatel. Dit is je beslag. Glanst het beslag? Dan is het goed!
  • Nu je jouw beslag hebt, pak je een spuitzak en vul je deze met het beslag. Nu komt het…: probeer op een zo net mogelijke manier rondjes te spuiten op bakpapier. Dit is het lastigste! (vinden wij). Macarons maken blijft een kunst.
  • Verwarm de oven voor op 140 graden, zorg er overigens ook goed voor dat je macarons mooi glad zijn. Na een kwartiertje kun je de macarons in de oven leggen. Het bakken duurt ongeveer ook een kwartiertje.
  • Vergeet niet de macarons goed af te laten koelen voordat je ze vult met ganache! Ze moeten eerst echt goed koel zijn, het vullen is de laatste stap.
  • Of is het de eennalaatste stap? Genieten maar! Macarons eten bij een lekker kopje thee of kopje koffie, of eet je het als toetje? Wel delen! Of eet je ze helemaal alleen op?

Zelf macarons maken is niet eenvoudig, maar als het lukt, heb je ook echt wat. Een macaron ziet er niet alleen lekker uit, maar ze zijn ook nog eens super lekker.

Wij zijn benieuwd of het jou gelukt is om zelf macarons te maken! Laat je het ons weten in de reacties hieronder?

Casper Schunselaar

Author Casper Schunselaar

More posts by Casper Schunselaar

Leave a Reply