Skip to main content

Het barbecueseizoen komt er weer aan, de zon schijnt, de avonden worden langer, de temperatuur wordt (gelukkig) een stuk hoger… én misschien nog wel het belangrijkste; het food festival seizoen begint weer! Food festivals zijn de thuisbasis van de foodtrucks, waar denk jij aan bij foodtrucks? IJsjes, Vietnamese loempia’s, lekkere veggy bites van Nederlandse bodem, seafood, chocoladewafels en natuurlijk, burgers! Een foodfestival is geen foodfestival zonder burgers… Toch?

De Foodspot heeft een top 5 opgesteld van onze favoriete burgers.

In willekeurige volgorde uiteraard, als bonus vind je in deze blog ook onze alllllllll time favorite!

  1. De Italian Focaccia Beef Burger:
    Een vers Italiaans broodje, een stevige sappige hamburger, Italiaanse tomaten, Italiaanse truffel en als ‘kers op de taart’ afgetopt met gesmolten parmezaanse kaas. Als je het doet, moet je het goed doen! Buon appetito
  2. De Veggie Burger.
    Vegetarische burgers zijn er in verschillende soorten, er zijn namelijk een heleboel vleesvervangers op de markt; tofu, burgers van peulvruchten, soja en dan hebben we ze nog lang niet allemaal opgenoemd. Onze favoriet is wel falafel als vleesvervanger. Een knapperig broodje uit de oven met een heerlijke falafelburger. Uiteraard zijn we de toppings niet vergeten! Rode bieten, feta en sla. Het water loopt ons al in de mond…
  3. Jullie kennen allemaal de Pizza Quattro Formaggi en de Pasta 4-Formaggi, en jullie voelen ‘m vast al aankomen… de Burger 4-Formaggi! Dit is echt een van onze lievelingsburgers – een cheeseburger met maar liefst 4 kazen. Wij gebruiken het liefst Emmentaler, Gorgonzola, Mozarella en Parmezaanse kaas. Kaas overload!
  4. Na de overload aan kaas ben je misschien toe aan een iets ‘rustigere’ burgervariant. In ons rijtje hebben we een visburger met dillesaus opgenomen en dat is niet voor niets. Met tilapia of kabeljauw filet kun je heerlijke visburgers maken, het liefst met een volkoren broodje en dillesaus!
  5. Last but not least, de overheerlijke lamsburger, onze persoonlijke favoriet! Lamsvlees heeft een sterke smaak, je moet ervan houden. Houd je van lamsvlees? Dan moet je de lamsburger een keer geprobeerd hebben. Het liefst op een pitabroodje met extra veel knoflook (en een pepermuntje of kauwgompje naderhand)!

 

Wil je meer weten over onze unieke burgers? Kijk dan eens op de pagina van de Burgerfiets!

Casper Schunselaar

Author Casper Schunselaar

More posts by Casper Schunselaar

Leave a Reply