Skip to main content

Voor sommigen is het simpel; een geschikte wijn uitkiezen. Of het nu is voor een avondje uit, een romantisch diner, of gewoon wanneer je een middagje op het terras zit met vrienden of vriendinnen.

Laten we toegeven, niet iedereen is een sommelier, Een sommelier word je ook niet zomaar, dat vergt kennis en ervaring.

Dit artikel is speciaal geschreven voor mensen die het heerlijk vinden om een glaasje wijn te drinken maar soms niet goed weten welke wijn “er bij het eten hoort”, lees dus snel verder!

Wist je dat…
Vrouwen vaak de voorkeur geven aan een witte wijn, terwijl mannen liever rood drinken. Nu gaat het er voornamelijk om wat je zelf lekker vindt. Ben je een man en houd je meer van wit dan van rood? Geen enkel probleem, andersom geldt dat natuurlijk ook.

Waar blijven die tips? Vragen jullie je vast af, groot gelijk. Hieronder een paar tips die je kunt aanhouden bij het kiezen van de juiste wijn:

Tip 1: Combineer. Waar je vooral rekening mee moet houden is wat je eet. Het is algemeen dat je bij vis een witte wijn drinkt en bij vlees smaakt rood beter. Bij kip kun je altijd veilig kiezen, een rosé. Nogmaals betekent dit niet dat je daar niet van af kunt wijken (al moeten we toegeven dat er niet veel boven een glas Merlot of Cabernet gaat bij een biefstukje).

Tip 2: Pas op met het alcoholgehalte, het klinkt suf, maar het is echt zo. Als je een 4- of 5-gangendiner eet, en je bij iedere gang een zware wijn serveert, is iedereen aan het eind van de avond dronken. Niet wat je voor ogen hebt, lijkt ons.

Tip 3: Pas daarnaast ook op met wijnen met veel tannines. Vooral wanneer je lichtere gerechten serveert. Je wilt het eten nog wel kunnen proeven!

 

Het belangrijkste advies dat wij kunnen geven is dat je op je smaak moet af gaan, experimenteer! Zo leer je tenslotte, een sommelier is namelijk ook maar begonnen met experimenteren.

Wil je meer weten over onze heerlijke wijnen? Kijk dan eens op de pagina van de bijzondere wijnkar en wijnbar !

Casper Schunselaar

Author Casper Schunselaar

More posts by Casper Schunselaar

Leave a Reply